Make your own free website on Tripod.com

Reclame varia

 


Omhoog
De tijd
Kleuren
brrr....
Zoekertjes
Ruil
Vragen

Op deze pagina een aantal hele merkwaardige reclamekaarten. De eerste twee betrreft kaarten  die blijkbaar eerst als 'normale' ansichtkaart zijn uitgegeven. Ze zijn later voor andere doeleinden hergebruikt

Kaart van poldermolen De Zien te Uitgeest. Oorspronkelijk rond 1915 uitgegeven? De kaart is later hergebruikt als menukaart. Vraag is natuurlijk weer wanneer?

De molen de Zien is verbrand in 1971 en later herbouwd.

Fraaie kaart van molen De Roos te Delft. De oorspronkelijke kaart is vermoedelijk van rond 1905. Later hergebruikt door een viswinkel.

 

Wanneer de kaart is hergebruikt weet ik niet maar vermoedelijk toch wel aanzienlijk later. De telefoonnummers zouden een goede indicatie kunnen geven over de ouderdom.
Korenmolen Nooit Volmaakt te Gorinchem. De kaart is speciaal uitgegeven als een sponsorkaart om een wereldreis te financieren.
Geen idee hoe oud de kaart is. De auto moet een goede aanwzijing zijn.
Fraaie in 1914 afgestempelde kaart van een watermolen te Yvoir (prov. Namen, BelgiŽ). De kaart is gebruikt door uitgever E. Desaix om de komst van zijn vertegenwoordigster aan te kondigen.
Een kaart van oliemolen De Eendracht te Gorinchem. De molen is in 1916 gesloopt. De kaart is uitgegeven als een bestelformulier waarmee nog meer van deze kaarten besteld konden worden. Overigens ben ik de kaart nog nooit als 'normale' ansichtkaart tegengekomen.